21765

Kamperen jullie zélf ook? Oh ja? En met de vouwwagen?

Kampeert u zélf ook?
Oh ja? En met de vouwwagen? Wat voor vouwwagen hebt u?

Dat wordt ons vaak gevraagd, en ja natuúrlijk kamperen we zelf ook. Alleen niet zo vaak als we zouden willen maar daar komt verandering in nu onze zoon Jochum Jan sinds 1 januari j.l. medevennoot is geworden en wij dus wat vaker vrijaf kunnen nemen.

En wat voor vouwwagen hébben wij dan wel?
Jaaa, heel veel uiteraard.
En welke wij meenemen is afhankelijk van wat wij gaan doen, hoelang we gaan,  wie er mee gaan én wat er klaar staat. Wat een luxe….
Een spiksplinternieuwe nemen we nooit mee, vaak een demonstratiemodel of een hele nette occasion.

Zeer binnenkort gaan Jan en ik (Treeske) een weekje kamperen.
We zijn van plan om 3 campings aan te doen( als je maar kort gaat en je staat op 3 verschillende plaatsen dan voelt het na de tijd of je veel langer weg geweest bent….).
Voor deze manier van kamperen zijn er verschillende opties:

2 jaar geleden ging ik met dochter Jantine op dezelfde manier vakantie vieren en namen we een Jamet Jameta mee. Onze eisen waren nl: samen gemakkelijk op kunnen zetten( zonder  mannenkracht) dus niet te zwaar openen en geen gedoe met stokken en afspannen. We namen de Jamet Jameta mee, zonder voortent maar met luifel. Het was perfect!

En deze keer? In februari gingen zoon Jochum Jan en vriendin Dorien met de Camp-let op “winterchallenge”. ( verslag elders op onze website)
En deze Camp-let 2GO gaat nu met Jan en mij mee. Hij voldoet helemaal aan onze eisen:
Zeer eenvoudig en snel opzetbaar, geen gedoe met stokken, slechts een paar harinkjes nodig én er kan een mooie luifel voor. Alles wat we in de vouwwagen nodig hebben past er prima in; tafel,stoelen, grondzeil, luifel en skottelbrai . Omdat we vaak verkassen én omdat ik een “makkelijke” kampeerder ben, laten we onze toilettassen en tas met kleding in de kofferbak van de auto: hebben we iets nodig halen we het eruit.

Dat van die makkelijke kampeerder was vroeger trouwens wel anders; dan gingen we met het hele gezin en ging er vaak een zgn dubbelklapper van Jamet mee. Wat námen we wat mee! En alles werd door mij keurig ingericht, dat kan ook met zo’n ruime wagen. Je installeert je dan echt voor 2 of 3 weken op 1 plek en dan is het fijn dat alles en iedereen z’n plekje heeft.

Maar goed, nu dus binnenkort met de Camp-let 2GO, en ik héb er een zin in!
Waar we heen gaan, nog geen idee. In ieder geval richting zuid en verder zien we wel waar we uitkomen. Even het hoofd leeg en nieuwe herinneringen maken. Foto’s volgen…..