22262

Gebruikte vouwwagen kopen: goed/niet goed idee?

Een gebruikte vouwwagen kopen; is dat wel een goed idee?

Is het kopen van een gebruikte vouwwagen wel of geen goed idee? Om maar meteen tot de kern te komen: Ja, dat is zéker een goed idee. MAAR……Als u geen kat in de zak wilt kopen, moet u wel een aantal zaken goed in de gaten houden.

Let op bij het kopen van een gebruikte vouwwagen

Zoals we hier boven al beweren: als u geen kat in de zak wilt kopen, moet u een aantal zaken in de gaten houden. Koop bijvoorbeeld nooit een vouwwagen die u alleen maar dichtgevouwen heeft gezien. De staat van het tentdoek is namelijk essentieel voor de conditie/waarde van de vouwwagen.

Geloof de verkoper niet op zijn/haar mooie blauwe ogen

Wilt u een gebruikte vouwwagen kopen, maar heeft u geen verstand van vouwwagens? Geloof de verkoper niet op zijn/haar mooie blauwe ogen, wanneer hij vertelt dat alles wat u niet kunt zien in perfecte staat is. Ook kunt u bij een dichte wagen natuurlijk nooit zien of alles compleet is ( stokken , accessoires). Bij een erkend bedrijf zal dat laatste geen probleem zijn. Check dus ook even of u bij een erkend bedrijf bent of niet. Bij een erkend bedrijf kunt u altijd terug komen, maar particuliere aanbieders zijn nadat de koop gesloten is vaak “niet meer thuis”.

Let op het bouwjaar en chassisnummer bij het kopen van een gebruikte vouwwagen

Let op het bouwjaar en het chassisnummer. Voor een koper kan het lastig zijn het juiste jaartal van een vouwwagen te achterhalen.Vraag bij een particuliere aanbieder dus om inzicht in de aankoopnota. (hij mag de aankoopprijs best doorkrassen, maar het chassisnummer en bouwjaar moeten zichtbaar zijn). Het weten van het juiste bouwjaar voorkomt vervelende problemen met bijbestellen van onderdelen en accessoires, bijvoorbeeld een luifel.

Ga niet naar een autogarage voor een beurt aan uw vouwwagen

Verder is het wijs om na de aankoop een Bovag-beurt aan de vouwwagen te laten uitvoeren. Let op dat u met verkoper afspraken maakt over eventuele bijkomende kosten. Na uitvoering van zo’n beurt bent u ervan verzekerd dat u VEILIG op pad kunt. Een vouwwagen wordt meestal maar een klein deel van het jaar gebruikt, maar alle onderdelen zijn evengoed aan slijtage onderhevig. Niet alleen banden en bijvoorbeeld lagers (waarvan u aan de buitenkant niet kunt zien in welke staat ze zijn), maar ook gas is heel belangrijk. En dan niet alleen de slang maar vooral ook het gedeelte ín het kooktoestel. Daarom moet u niet naar een autogarage gaan voor een beurt, maar naar een erkend caravan- camper of vouwwagenbedrijf.

Particulier of een erkent Bovag bedrijf

De particuliere aanbieder kan goedkoper zijn dan wanneer u een vouwwagen koopt bij een bedrijf koopt. Deze aanbieder hoeft immers geen btw af te dragen en geeft geen garantie. Wanneer u bovenstaande adviezen opvolgt kunt u de gok wagen, maar wilt u zekerheid en hebt u geen zin in gedoe? Dan raden wij aan een gebruikte vouwwagen te kopen bij een erkend Bovag bedrijf. Daar kunnen ze u goed adviseren welke vouwwagen het beste bij uw situatie past. De Bovag beurt is meestal bij de prijs inbegrepen én u krijgt garantie. Aan u de keuze!