23739

Caravans en vouwwagens: dit zijn de trends van dit moment

Wij merken het: Nederlanders hebben het kamperen op wielen herontdekt. Mede door de corona-epidemie. Onze mini-caravans en vouwwagens zijn niet aan te slepen. Wij zetten enkele kampeertrends op een rij, zodat u op de hoogte bent.

De mini-caravan is zeer gewild

We kunnen er niet omheen: nooit eerder was de mini-caravan (Kulba) zo in trek als nu. De afgelopen twaalf maanden was de stijging helemaal extreem. Dat merkten wij ook . De mini-caravan van Kulba is vooral in trek omdat je ermee kunt gaan en staan waar je wilt. Campings gesloten? Dat geeft niet. Een mini-caravan kan gemakkelijk staan op een parkeerplaats of bij je kennis in de tuin. Bijna zelfs op de stoep. Die grote mate van vrijheid trok altijd al veel 60-plussers aan, maar sinds een aantal jaren, en helemaal sinds de coronacrisis is er een duidelijke verjonging bij de liefhebbers te zien.

 

Back to basic

Back to basic is een trend. Kampeerders hebben op dit moment behoefte aan afstand en rust. Een kleine camping in de natuur is in een fijne plek om momenteel je vakantie door te brengen. De populariteit van kleinere campings in de natuur neemt toe volgens Frank Jacobs van campingspecialist ACSI, bekend van de groene kampeergidsen (bron: AD).

De vouwwagen is terug

Wij zien de populariteit van de vouwwagen alleen maar stijgen! Het opzetten van de tent is ook een stuk eenvoudiger geworden. Was je vroeger de halve dag bezig, nu is het een kwestie van een paar keer trekken en de tent vouwt zichzelf uit. Evenals bij de lichte, compacte mini-caravan speelt ook bij de vouwwagen de opkomst van het elektrisch rijden mee. Sommige hybride of elektrische auto’s kunnen nog geen zware caravan trekken. Een Camp-let vouwwagen weegt bv maar 250 kg  en is daarom veel geschikter!

.

De doelgroepcamping

Eenmaal op pad met de caravan, vouwwagen heb je keuze uit campings in alle soorten en maten. Een trend van dit moment is de doelgroepcamping. Dat zijn campings die zich volledig op een bepaald type kampeerder richten. Je moet er van houden. Denk aan kind- en huisdiervrije campings, seniorencampings, sportcampings en ecocampings waar duurzaamheid centraal staat.