22422

5 x “A” : adembenemende Europese kampeerbestemmingen

5 x “A”: adembenemende Europese kampeerbestemmingen

Bent u al klaar voor het nieuwe kampeerjaar? De winter hebben we achter ons gelaten en we kunnen weer vooruit kijken naar de mooie dagen. Bij de warmte van de kachel hebben we gemijmerd over de kampeerbestemmingen die we bezocht hebben vorig jaar en fantaseren we over waar we dit jaar heen kunnen gaan. Wij delen 5 adembenemende Europese kampeerbestemmingen met u!

5 tips kampeerbestemmingen Europa

In dit artikel willen we het hebben over 5 adembenemende bestemmingen die wellicht niet allemaal even bekend zijn. Omdat we graag klaar staan voor onze klanten, willen we dit graag met jullie delen. Laat het ons weten, of U hier al een keer geweest bent op onze Facebook pagina! U kunt ook ons een mail sturen met uw opmerkelijke, verrassende of unieke kampeerverhaal over één van deze bestemmingen.

1. Kampeerbestemming Asturië

Deze regio kent een rijke geschiedenis die helemaal terug gaat naar de steentijd. Er zijn hier bijvoorbeeld resten gevonden van Neanderthalers. Daarnaast zijn er verschillende grotschilderingen gevonden! Maar het draait vooral om de prachtige natuur die Asturië te bieden heeft. Het Cantabrisch Gebergte is een geweldige plek voor bergklimmers, wandelaars, skiërs en liefhebbers van grotwandelingen. Aan de kustlijn liggen er honderden stranden en baaitjes voor liefhebbers van zon, zee en strand. Daarnaast is de stad Gijón, bekend om haar gastronomie en ciderproductie een leuke stad om in te vertoeven en de hoofdstad Oviedo met haar oude gebouwen, kathedralen en muse is ook zeker een aanrader.

2. Kampeerbestemming Ariége

Bent u op zoek naar een wandelbestemming in Frankrijk? Dan bent U  in Ariége, een departement in de Franse Pyreneeën aan het juiste adres. Ariége is één van de dunst bevolkte gebieden van Frankrijk en heeft wandelaars veel te bieden. U kunt zowel genieten van het hooggebergte als van het middelgebergte. Daarmee kunt u de tocht zo makkelijk of zo moeilijk maken als u wilt.De Ariége heeft het. Er zijn daarnaast genoeg oude plaatsen met historische centra en oude kastelen. Zoals de stad Foix, van waaruit de graven van Foix jaren geheerst hebben.

3. Kampeerbestemming Abruzzen

In Italië ligt de Abruzzen, een mooie regio met veel opmerkelijke natuur. Middenin de regio ligt het Nationaal Park Abruzzen, Lazio en Molise, sinds 2017 vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het landschap bestaat uit hoge bergtoppen en dichte berkenbossen. Naast natuur heeft de Abruzzen ook pittoreske dorpjes te bieden en er is ook genoeg strand voor de liefhebber. De gezellige baaitjes en witte zandstranden zijn fantastische plekken voor een dagje lekker niets doen.

4. Kampeerbestemming Aveiro

De stad staat ook wel bekend als het ‘Venetië van Portugal’. Overal waar U kijkt ziet U water en de karakteristieke bootjes varen. U waant zichzelf echt als het ware in Venetië, en toch ziet U, al slenterend door het stadscentrum, de typische Portugese karakter van de stad er door heen sijpelen. Daarnaast doet de stad, door de vele grachten, ook een lichte Nederlandse uitstraling aan. De stad beschikt over een aantal Art-Noveau gebouwen die U niet wilt missen. Dicht bij Aveiro liggen de mooiste stranden van de Costa de Prata.

5. Kampeerbestemming Alesund

Dit is een regio in Noorwegen. Een regio waar de bergen en fjorden elkaar ontmoeten. U kunt hier gaan wandelen, skiën, de fjorden ontdekken of gewoon heerlijk van het uitzicht genieten. Het stadje Alesund heeft een schitterende ligging op meerdere eilandjes in de Atlantische Oceaan, en staat bekend voor haar architectuur in Art Nouveaustijl, nadat het in 1904 is herbouwd na een verwoestende brand. Vandaag de dag is Alesund het culturele centrum van de regio, en er worden dan ook meerdere festivals georganiseerd. U kunt ook de Geirangerfjord bezoeken, deze staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Of het vogeleiland Runde en de dramatische besneeuwde bergtoppen rond de Hjørundfjord en de Sunnmørsalpene.

Interesse in een vouwwagen of meer info nodig?

Bent u benieuwd welke vouwwagen het beste past bij deze kampeerbestemmingen? Neem contact met ons op! We hebben jarenlange ervaring in het omgaan met verschillende vouwwagens en we staan graag klaar voor U. U kunt contact opnemen via het formulier of rechtstreeks per telefoon.